torstai 14. toukokuuta 2015

Kukkaistutuksia

Tänään on ollut nopea puutarhapäivä :) Kylvin kesäharson siemenet kolmeen eri kohtaan takapihalle. Näin huomaan, missä kohtaa siemenet itävät parhaiten ja mistä kukkapenkistä saan parhaan sadon ja sinne laitan sitten ensi vuonna kaikki kesäharsot kasvamaan. Kesäharso on yksivuotinen kukka, joka tulee kylvää useaan otteeseen kesän aikana. Tänä kesänä testailen tämän kanssa ja katsotaan kuinka se menestyy ja kestää. 

Kesäharso
Lisäksi laitoin Siemenkauppaan tilauksen morsiusharsosta sekä heräteostoksena harjaneilikasta. Morsiusharso (Snowflake) on kaksivuotinen, joten kesää 2016 ajatellen se tulee kylvää tänä vuonna. Morsiusharso on kesäharson tapainen kukka, mutta ulkonäöltään tuuheampi. 

Maljakossa morsiusharsoa ja hortensiaa
Harjaneilikkaan (Kaleidoscope Mixed) taas päädyin sen ulkonäön vuoksi. Värit ja kukan suuri koko houkuttelivat ja ajattelin kokeilla, kuinka sen kanssa sujuisi :D Myös harjaneilikka kukkii yleensä vasta toisena vuotena, joten nyt toukokuussa istutettuna, se kukkisi sopivasti ensi kesänä. Harjaneilikkaa voisi ehkä käyttää myös kakussamme koristeena.. ;)

Punavalkoista harjaneilikkaa
Muita kukkia ajattelin käydä kyselemässä ensi vuonna puutarhoilta suoraan. Ja tietysti jos näistä kasvatuksista ei tule mitään, niin sitten sieltä otetaan kaikki. Ajattelin kuitenkin, ettei voi voittaa jos ei kokeile! ;) Kasvatatteko muut morsiamet itse kukkianne?

Kuvat: Pinterest
3 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, ettei voi voittaa jos ei kokeile :) Minäkin kylvin testiversiot peltoon tänä vuonna, ehdottomasti kokeilemisen arvoista :)

  VastaaPoista
 2. Minä oon delegoinut tämän homman äipälle :) Minulla kun tuota viherpeukaloa ei ole sitten yhtään :D Oli mielenkiintoista lukea kesä- ja morsiusharson eroista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delegointi on aina plussaa! ;) juuri tuli viime viikon lopulla mullakin siemenet postissa, tällä viikolla tarkoitus kylvää loput :)

   Poista