tiistai 5. toukokuuta 2015

Hääsuunnittelun hankaluuksia yleisesti

"Mikäli haluatte muistaa hääparia lahjoin, niin toivomme osoituksen häämatkakassaan tilille FIxxx"

Rahatoiveet. Asiasta on hyvä kertoa kutsussa tai hääsivuilla hienotunteisesti ja niin ettei ehdontahdon pahoita kenenkään mieltä. Ilmoituksessa voi myös kertoa rahojen käyttötarkoituksen, jolloin vieraatkin kokevat antavansa rahaa johonkin konkreettiseen asiaan, esimerkiksi häämatkaan tai talon rakentamiseen. "Voisiko meidän tyttären uusi poikaystäväkin tulla, vaikkei sitä luekaan kutsussa?" 

Kutsut osoitetaan niille ketkä on kutsuttu kirjekuoressa. Piste. Ongelmia tuottavat esimerkiksi muotoilut "Lahtisen perhe", "Anna ja Matti perheineen" ja "Syväsen väki". Mikäli ei-kutsutuilta vierailta haluaa juhlissaan välttyä, on hyvä kiinnittää huomiota kutsujen muotoiluseikkoihin. Infoon voi myös lisätä kohdan "Huomioittehan, että kutsu koskee kuoressa mainittuja".


"Juhlimme häitämme aikuisten kesken"

Yleistymässä olevat lapsettomat häät voivat aiheuttaa kitkaa hääparin ja vieraiden välille. Mikäli toiveissa on juhlia aikuisten kesken, siitä on hyvä ilmoittaa hääinfossa selkeästi ja hellävaraisesti. Kuoreen silloin myös vain kutsuttujen nimet. "Jos me (vanhemmat) maksamme häät niin silloin me päätämme"

Jos morsiuspari haluaa vanhempiensa vapaaehtoisesti osallistuvan rahallisesti hääjärjestelyihin niin on hyvä keskustella ajoissa siitä, kuka päättää ja mitä. On hyvä muistaa, että kyse ei ole vanhempien avioliiton solmimisesta. Heidän toiveensa, neuvonsa ja vinkkinsä on hyvä ottaa vastaan hymyssä suin, mutta kermakakkua ei ole pakko valita juustokakun sijaan siksi, että vanhempien mielestä asian kuuluu olla niin. 


Toivottavasti, niin meidän kun lukijoidenkin hääsuunnittelut sujuvat ilman näitä tai muita hankalia tilanteita ja että kaikilla on suunnitellessa ja juhlapäivänä iloinen, asianmukainen fiilis <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti