torstai 9. kesäkuuta 2016

Alkoholitarjoilua

Nyt kun hääasiat alkavat olla lähes päivittäin mielessä, on mieleen tullut myös niitä asioita, joita ei ehkä ihan heti hääsuunnitteluinnostuksessa tule mieleen. Ei sillä, ettemmekö olisi ajatelleet alkoholitarjoilua lainkaan etukäteen mutta lähipäivinä se on vaatinut myös hieman tarkempaa paneutumista asiaan.

Lähtökohtaisesti suunnittelimme hankkivamme viinit, ruoka-avecit sekä iltajuomaa. Viineistä on mietittynä nyt muutamia vaihtoehtoja mutta pienimuotoiset maistiaiset on varmaankin vielä järjestettävä. Tykkäämme kevyistä viineistä, jotka sopivat niin seurusteluun kuin ruuankin kanssa. Lisäksi on pelkkää plussaa jos ne maistuvat meille niin, että mahdolliset ylimääräiset pullotkin kelpaavat myöhemmin juoduiksi. Apuna viinimietinnöissä käytimme muita blogeja, alkon nettisivuja sekä viiniopas -mobiilisovellusta.

Kahviavecin kanssa minulla lyökin sitten totaalisen tyhjää, joten jätän sen pohdiskelun sulholle. On tietty mullakin jonkinlainen käsitys hyvistä konjakeista yms. mutta ei niin suurta intoa niihin. Sulholle tämä työnjako käy kuitenkin ilmeisen hyvin :) Mietoja haemme Tallinnasta kesän aikana, ja niiden suhteen määrät ja lajikkeet varmasti tarkentuvat tässä alkukesästä. Jostakin olemme lukeneet, että noin kuusi tölkkiä juhlijaa kohti on hyvä määrä, mutta täytyy sanoa että todella vaikea arvioida! Lukemani perusteella jotkut ovat varanneet jopa 12 tölkkiä naamaa kohden - sekin kuullostaa kyllä hurjalle! Toki eivät ainakaan loppuisi kesken :D

Yksi asia mikä on kuitenkin hyvä muistaa, kun järjestetään juhlia paikassa jossa ei ole A-oikeuksia ja joissa tarjoillaan alkoholia, nimittäin ilmoitus alkoholitarjoilusta. Epäilen, että harvoihin juhliin poliisit tulevat kyselemään lappua, mutta sellainenkin riski on olemassa. Erityisesti sellaisissa tapauksissa, jos esimerkiksi joku soittaa poliisit liian kovan metelin takia tarkistamaan tilanteen tai juhlissa sattuisikin jotain mikä vaatii viranomaisten paikalletulon (vaikka eihän kukaan sellaista toivo!). Ja onhan tietty niitäkin ihmisiä, jotka ihan kiusallaan soittavat poliiseja käymään joka paikassa... Ja olen sellaistakin kuullut, että jotkut juhlapaikan omistajat vaativat juhlan järjestäjiä luvan hankkimaan yhtenä vuokran ehtona.



No anyways, lomakkeen voi täyttää täällä helposti. Ilmoitus kustantaa 16 €, mutta on pieni hinta siihen nähden mitä mahdollisista sakoista joutuisi maksamaan tai ylipäätään pienestä jännityksestä takamuksessa. Nyt se on ainakin osaltamme hoidettu ja lappu tulostetaan ja otetaan mukaan juhlapaikalle hääpäivänä. Ihanaa kun saa tämmöisiäkin asioita hoidettua tässä arjen kiireessä :)


Ihanaa loppuviikkoa kaikille! 

3 kommenttia:

  1. Hei ihana hääbloggaaja! Sinulle olisi pieni infopaketti ja blogihaaste osoitteessa http://www.lovemedo.fi/artikkelit/tervetuloa-haablogimiittiin-1102016-0.

    Hyvää alkusyksyä toivotellen,

    Love Me Do -häämessujen Hanna

    VastaaPoista
  2. Hei! Oletko päivittelemässä tänne blogiin kuulumisia myös häiden jälkeen? Meillä on myös hääpaikaksi suunnitteilla Einon pirtti, joten kiinnostaisi kovasti kaikki itse juhlaan liittyvä; miten on mennyt, millaisia kuvia ja koristeluja yms.yms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Tosiaan jäänyt häiden jälkeen päivittely vieläkin harvemmalle, mutta ehdottomasti päivittelen mikäli kiinnostusta sieltä päästäkin löytyy! Ja onhan se ihana palata aikaajoin tuohon ihanaan päivään ja kaikkeen siihen liittyvään :) Rupeankin heti pohtimaan seuraavaa päivitystä!

      Poista