sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lasten huomioiminen hääjuhlassa?

Kutsuttavien lista alkaa näyttää suht valmiilta ja huomiomme kiinnittyikin erikoiseen seikkaan, nimittäin kutsuttavien lasten (0-13 vuotiaat) määrä on jopa 15! Näistä neljä on 0-8 kk vanhoja eli ihan pienenpieniä juhlijoitakin saamme toivottavasti mukaan, ainakin osan heistä. Miten nämä kaikki pienet tulee sitten huomioida? 

Tässäpä pienimuotoista ja todennäköisesti täydentyvää listaa huomioitavista asioista:

- Juhlatilassa syöttötuolien määrä? - Meillä juhlatilalla on kolme syöttötuolia, jotka todennäköisesti tulevat riittämään, sillä aivan pienet eivät niissä vielä istu
- Istumapaikat? Pienten lasten perheet kannattaa sijoittaa niin, että liikkuminen on helppoa sinne ja takaisin. Me ajattelimme pienimpien lasten perheet sijoittaa mahdollisimman lähelle pöytien päätyjä.
- Vaipanvaihtomahdollisuus? - Juhlatilassamme on yksi suurempi WC, jossa vaipanvaihto onnistuu helpommin. Mielessä on myös oma vessakori näille perheen pienimmille, saa nähdä tuleeko toteutetuksi..
- Lasten ruuat? Meillä normaaliruokavalioiset lapset saavat syödä sitä mitä aikuisetkin. Jos lapsella on kovin rajoittuneet mieltymykset tai jos kyseessä on vielä vauva, vanhemmat osaavat ruokaan varmasti varautua.
- Rauhallinen imetystila? - Järjestyy!
- Mikro ruuanlämmitykseen? - Epäilen, että tämän ikäisiä lapsia ei ole meille tulossa, mutta yritetään muistaa tarkistaa tämä!
- Paikka vaunuille? - Ulkona sisääntulon vieressä on hyvin tilaa useammillekin vaunuille
- Leikkiikäisille puuhaa? - Askatelin wordillä ja paintilla tänään puuhavihkot lapsille. Niissä erilaisia tehtäviä, kuten väritystä, sanaruudukkoa, "etsi eroavaisuudet"-tehtävä  jne. :)


Tuleeko teille mieleen vielä jotakin, mikä pitäisi ehdottomasti huomioida lasten osalta hääsuunnittelussa? 

Toivottavasti tästä listauksesta on myös apua joillekkin lapsellisiin häiden järjestämiseen! :)

Kuva täältä!

4 kommenttia:

 1. Hyviä pohdintoja! Ajattelin itsekin tehdä puuhavihon ja tulostaa värityskuvia. Meille alle 12 vuotiaita on tulossa 18kpl, joten jotain touhua on keksittävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillekkin tulossa paljon lapsia! Vanhemmatkin ehtii ehkä paremmin nauttia juhlasta kun lapset ei tylsisty ;)

   Poista
 2. Tosi hyviä pointteja kaikki! Laura stailasi pian ilmestyvään Häät-lehteen 1/2016 hääteeman, jossa varmasti viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin... Stay toned!

  VastaaPoista
 3. Monta hyvää pointtia! Itse ainakin äitinä arvostaa sitä, että lapsia on selkeästi juhlassa huomioitu (jos heidän on kutsuttu) ja heidän viihtymisensä eteen on tehty jotain. Kymmenen hyvin viihtyvää lasta juhlassa on kaikille mukavampi juttu kuin kolme huonosti viihtyvää ja surkeasti viihdytettyä lasta ;).

  VastaaPoista