sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Pihistä & Panosta

Häiden suunnittelussa budjetti tulee esiin ainakin jossain vaiheessa. On ihan selvää, etteivät kaikki hääparit halua panostaa samoihin asioihin ja toisaalta pihistää samasta kuin tuntia ennen vihitty hääpari. Mihin me haluamme panostaa ja mistä me aiomme pihistää?


Jotta homma ei ihan karkaisi käsistä..
Kuva täältä


Juhlapaikka - Panostus

Juhlapaikan valinta oli meille selvä siitä asti kun kävimme tsekkaamassa Einon Pirtin. Vaikka tila on hintava, halusimme että voimme juhlia pitkään ja myös mahdollistaa yöpymisen osalle vieraistamme. Juhlia saamme alkaa valmistelemaan jo edellisenä päivänä, mikä helpottaa kovasti!

Ruoka, Juoma ja Viihde - Panostus & Pihistys

Halusimme juuri omaan makuumme sopivaa ruokaa ja sillä periaatteella lähdimme liikenteeseen. Samasta menusta valitsimme sen palveluntarjoajan, joka pystyi antamaan meille parhaan tarjouksen kokonaisuudesta. Tämä kannattaa siis kilpailuttaa! 
Bändi oli meille ehdoton kyllä ja iloksemme saamme ystävämme bändin soittamaan meille budjettiin sopivaan hintaan :) Juomiakin tarjoillaan tottakai!
Tähän koko sektoriin meillä tulee kulumaan suurin osa budjetistamme.

Valokuvaus - Panostus

Valokuvat jäävät muistoksi, eihän niitä voi jättää sen varaan, että keräilee vieraiden ottamia kuvia jälkikäteen? Taidokas valokuvauksen ammattilainen ja kaverimme saapuu paikalle kameransa kanssa - Tästä lisää myöhemmin ;)

Hääpuku & Asusteet - Panostus & Pihistys

Käytän häämekkoani vain kerran elämässäni. Siksi sen on oltava täydellinen, muttei kallis. Kuulostaa pahalta combolta, mutta alennusmyyntejä, loppuunmyyntejä ja tarjouksia on jatkuvasti. On siis oltava hereillä! Sulhon puku tulee saamaan mitä todennäköisimmin jatkokäyttöä, minkä vuoksi siihen voidaan panostaa enemmänkin. Morsiamella taitaa olla tällä hetkellä selvempi visio sulhon pukeutumisesta kuin omastaan..

Koristeet - Pihistys

Juhlapaikkamme on jo itsessään niin tunnelmallinen, ettei se suurempia koristeita tarvitse. Kirkkoonkaan ei mielestämme tarvitse mitään erityisiä härpäkkeitä jo yksin senkään vuoksi, että heti meidän vihkimisen jälkeen tulee seuraava pari. Juhlapaikalla kaikki tulevat koristeet pyritään askartelemaan omin voimin, sitäpaitsi askarteluhan on ihan parasta! Happy Joe -pullot, skumppakorkit ja vanhat ikkunankarmit tulevat ainakin hyötykäyttöön!

Kuva täältä

Paperituotteet - Pihistys

Itse väsäily ja suunnittelu on terapeuttista ja siksi epäilen, että teettäisimme kutsumme ja muut tuotteet muualla. Tietysti on sitten eri asia, kuinka paljon askarteluihin humahtaa rahaa.. Kutsut ja kiitoskortit pyrimme jakamaan läheisimmille suoraan ja sillä säästämme ehkä muutaman euron postimerkkikuluissa. Pienikin säästö on säästöä! ;)


Meille tärkein tavoite on, että juhlista jää ihanat mieleenpainuvat muistot niin meille kuin vieraillemme. Mietimmekin, mitä itse muistamme muista juhlista joissa olemme olleet vieraina? - Fiilis, ruoka ja porukka. Näiden osalta aiomme tehdä parhaamme omalta osaltamme, ja ihanat vieraamme täydentävät loput <3

2 kommenttia:

  1. Meillä on melkein samat panostukset ja pihistykset. Erityisesti ruoka, juoma ja viihdepuoli vie kans suurimman osan budjetista. :) Ajattelin ensin, että valokuvilla ei ole niin suurta merkitystä mutta mies olikin pyytänyt työkaveriaan kuvaamaan meidän häät, joten ei tarvitse tosiaan kerätä vieraiden räpsimiä kuvia talteen. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on suuri apu! Mä olen tosi kiitollinen myös meidän kaikille auttaville ja ammattitaitosille kavereille, jotka auttavat meitä :) Ja varmasti tulet olemaan tyytyväinen siihen, että saattekin nyt varsinaisen valokuvaajan ikuistamaan päiväänne! :)

      Poista