tiistai 28. huhtikuuta 2015

Karkkibuffet laskelmia

Vaikka karkkien osto ei ole vielä lähelläkään niin eksyin (makeanhimoissani) Urjalan makeistukun kotisivulle surffailemaan häiden väreihin sopivia makeisia. Hennon punaisia karkkeja näytti löytyvän yllin kyllin, mutta vaalean vihreitä, harmaita ja ruskeita karkkeja tuntui olevan kovin vähän.

Tämmöisiä havaintoja kuitenkin tein :)


Ikäväkseni huomasin, ettei hedelmäkarkkeja juurikaan löytynyt tuohon sakkiin, jos Dippereitä ei lasketa.
Miehen suosikkina vaahtokarkit ja omana suosikkina lakritsi, pääsisivät joukkoon seuraavissa muodoissa:

Kuva

Kaiken kaikkiaan löysin siis noin seitsemän eri vaihtoehtoa. Suklaaversiot ovat hieman riskivalinta elokuussa juhlavaatteet päällä, joten niitä riittäisi ehkä vain yksi lajike. Näistä todennäköisesti ranskalaiset jäisivät pois, koska niiden värimaailma on niin lähellä sydänvaahtiksia ja olisi kiva saada kuitenkin erinäköisiä karkkeja pöytään.

Jokatapauksessa tämän lystin hintakin tietysti kiinnostaa. Ajatellaan, että vieraita olisi noin 100 ja makeisia varattaisiin noin 100 g/vieras. Tämä tekisi yhteensä karkkien määräksi 10 kg. Kuvien makeisten hinnat Urjalan makeistukussa  (Muumit marketista) ovat tällä hetkellä:

Cloetta lakritsimakeinen 10 €/kg
Ranskalainen pastilli 10 €/kg
Totte Gott suklaatäytteinen minttukarkki 6,50 €/kg
Mansikka Dipper 8,90 €/120 kpl
Vanilja Fudge 6,95 €/kg
Halva Mini Vanhat Autot 6,50 €/kg
Sydänvaahtis 9,01 €/kg
Fazer Muumi Päärynä-Vanilliini lakritsi 6,50 €/30 kpl

Minttukarkit ja vanhat autot myydään vain 2 kg:n tukkupakkauksissa, joten niitä ostettaisiin tuplamäärä. Lisäksi Dippereitä ja lakuja ostettaisiin ainakin tuplamäärä, jotta ne eivät loppuisi kesken. Tällä määrällä karkkeihin kuluisi siis noin 100 €. Minusta aika paljon... No vaikka kalleimmat Muumi lakut jättäisikin pois, hinta jäisi silti 80 € tienoille.

Täytyypä miettiä siis vielä, onko karkkibuffet juuri se mitä me haluamme. Toki makeismyymälätkin välillä myyvät alennuksella tuotteitaan, kunhan muistaa itse olla tarkkana päiväysten kanssa. Mielessä on ollut myös jäätelöbuffet, mutta tuskin sen kanssa ainakaan halvemmalla pääsisi, täytyypä tutkiskella asiaa. Jäätelön kanssa saisi myös pelata kylmätilojen kanssa.. 

Onko teillä kokemuksia budjettimielessä tehdystä karkkibuffetista tai mahdollisesti kesähelteillä järjestettävästä jätskibaarista? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti