sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Canva kutsujen suunnittelussa

Ajattelin esitellä teille hyvän ohjelman, jolla kutsujen suunnittelu on helppoa ja nopeaa. Kyseessä on siis selainohjelma Canva. Ohjelma on englanninkielinen, mutta vaikka kielitaito olisikin heikoimmasta päästä niin onnistuu varmasti. Kaiken lisäksi ohjelma on ilmainen tai halutessaan erikoisempia efektejä tai kuvia niistä voi maksaa ja saada nekin käyttöönsä. Tässä vinkkejä kuitenkin ilmaisversioon!

Aloitus













Rekisteröidy Canvaan esimerkiksi sähköpostiosoitteella. Jos aluat aloittaa kutsun suunnittelun tietyillä mitoilla (esim. Vistaprintin mitoilla!) valitse "Use custom dimensions". Valmiista pohjalistasta löytyy myös "Wedding invitations" ja "Invitations"-kohdat, joissa on valmiita pohjaideoita, koossa 5 x 7 in eli 12,7 x 17,8 cm.

Suunnittelu

Oikealta palkista voit valita pohjan, tekstilaatikot, kehyksiä ja merkkejä. Tekstin fonttia ja kokoa saa muutettua, mutta aina yhteen tekstiboxiin voi laittaa vain yhtä fonttia/kokoa. Eli jos haluat eri fontteja samalla sivulle, ota jokaiselle oma boxi! Ohjelma tallentaa itsestäänkin, mutta muista välillä painaa vasemmasta yläkulmasta "File" > "Save" ;)



Kun olet tyytyväinen pohjaasi, mutta haluat useampiosaisen kortin, paina pohjan vieressä olevaa kopiointi-merkkiä "Copy this page". Se toistaa tekemäsi pohjan toisellekkin pohjalle, eikä sinun tarvitse tehdä samaa työtä montaa kertaa! Sitten vain uudet tekstiboxit kehiin toiselle sivulle! Jos haluat erilaisen pohjan seuraavalle pohjalle, riittää kun painat "Add a new page".

Vinkki! Jos haluat kehykset, etkä käytä valmista pohjaa, jossa ne jo ovat tee se heti alkuun! "Search"-valikon alla olevan "Frames" boxin kehyksiin täytyy liittää kuva koneelta tai Canvan kuvista, mutta "Lines" boxin alta löytyy kivoja paksuja viivoja, joista voi sitten ottaa niitä ja pystyviivat kääntää kiertonappulan avulla!



Lopetus

Mallin pystyt lataamaan koneellesi oikealta yläkulmasta "Download". Jos painatat kutsun painotalossa tai vastaavassa, on suositeltavaa ottaa se mahdollisimman korkealaatuisena rakeisuuden välttämiseksi. Valitse siis "High Quality (PNG)". Tämä vaihtoehto lataa jokaisen pohjan sivun koneellesi Zip-kansioon!

Sitten eikun rohkeasti kokeilemaan! :) 

Ps. Itsekin vasta harjoittelen ja mallailen eri versioita, mutta oon täysin tän ohjelman pauloissa!




9 kommenttia:

  1. Hei ihan loistavaa, kiitos näistä vinkeistä! Täytyypä itsekin tutustua tuohon ohjelmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, kiva jos on apua! :) Suunnittelun iloa!

      Poista
  2. Hei kiitos vinkistä! Pitääkin itsekin käydä tutustumassa kun suunnitelmissa on suunnitella kutsut itse. Voi tosin olla että jään ihan totaalisesti koukkuun tuohon ohjelmaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Voin kertoa, että koukkuun jääminen on suht helppoa! :D

      Poista
  3. Mahtavaa!! Täällä oon pähkinyt ja ähkinyt että miten teen kutsut kun käsialani on kamala mutta itse haluaisin ne tehdä. Tässäpä ehkä siis ratkasu? Täytyy kans tutustua, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tästä löytyisi ainakin potentiaalinen vaihtoehto suunnittelun avuksi tai edes inspiraatioksi! :)

      Poista
  4. Canva on kyllä ihan mahtava palvelu, jota käytän ahkerasti, mutta eipä minulla ollut aiemmin käynyt mielessä, että kutsujenkin suunnittelu onnistuu sillä. Kiitos siis vinkistä! :)

    VastaaPoista
  5. Thank you! Canva revolutionised my work. I work as a PR & marketing manager in hospitality and I don’t have a big marketing budget, so Canva is perfect for me. 1$ for picture is not so much but I can create some nice offers for our clients. Here you have an example of my work: http://www.dwor.pl/pl/klienci_biznesowi/spotkania_wigilijne/ and it was only for 2 $ It’s a nice alternative for Shutterstock etc. Fonts are beautiful, it is very creative thinking to learn how to mix them. I use it also on my personal blog

    VastaaPoista