torstai 15. tammikuuta 2015

Kirkkovaihtoehtoja

Ajattelin esitellä meidän kirkkovaihtoehtomme vaikka kovin montaa niitä ei olekkaan. Juhlapaikkamme Einon pirtin läheisyydessä on muutama kirkko ja koska halusimme mennä Oriveden kirkossa naimisiin niin varteenotettavia kirkkoja jäi jäljelle nämä kaksi.

Längelmäen kirkko

Todella suuri puukirkko, muistaakseni mahtuu noin 700 ihmistä. Kauniin ja siistin näköinen ulkoa sekä hieno ympäristö. Miinuksena se, että kirkon sekoittaa helposti Länkipohjan kirkkoon, joka on noin 10min ajomatkan päässä. Suntion mukaan myös jotkut navigaattorit sekoittavat kirkot keskenään, joten vieraille pitäisi selkeästi ilmaista vihkimispaikka, jottei vieraita menisi väärään kirkkoon!
Kesäksi 2016 kirkkoon tulee uudet käytävämatot, sillä vanhat olivat jo aika huonossa kunnossa. Vierailumme aikana alttarin vieressä oli veteraanihautajaisiin tuodut liput, mitkä näyttivät upeilta. Täytyy kuitenkin muistaa, että eiväthän ne siellä muuten ole, joten ei saa niiden antaa hämätä vaikutelmaa.


Eräjärven kirkko

Eräjärven kirkko on pienempi, mahtuisikohan sinne noin 300-400 vierasta. Ulkoa kirkon maalipinta on kärsineempi kun vertaa Längelmäen kirkkoon ja pihan ympäristössä on heti kyläkauppaa sun muuta liikettä. Sisätilat miellyttivät taas enemmän meidän silmäämme värimaailmaltaan ja tunnelmallisuudeltaan. Penkeistä oli hieman rapissu maalipintaa, mutta suntion mukaan ne kunnostetaan ennen kesää 2016.  Lisäksi tästä kirkosta löytyy sakastin lisäksi tilat kirkon aulan yläpuolelta morsiamelle ja kaasoille ennen h-hetkeä, joten sateen sattuessa ei tarvitse piilotella kirkon takana sateenvarjon suojissa tai autossa.Päädyimme sulhon kanssa ilman pidempiä keskusteluja Eräjärven kirkkoon. Omat vanhempani ovat menneet naimisiin kyseisessä kirkossa 11 vuotta sitten ja omaa sukuanikin on seudulta peräisin, joten senkin vuoksi kirkko tuntui enemmän omalta. Kuitenkin myös värimaailmat, tunnelmallisuus ja käytännölisyys olivat avaintekijöitä valinnassamme. Kirkolta on matkaa juhlapaikkaamme noin 6,4km, jolloin siirtymiseenkään ei mene kauaa aikaa.

Varauksen saa tehdä vasta lähempänä kesää 2015, joten tämä asia on nyt vain enää varausta vaille valmis :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti